سوال بیمار: نوه من که 10 ساله است در سن 4 ماهگی سوختگی پیدا کرده است. او دچار طاسی در قسمت بالای سر میباشد. پوست وی در قسمت بالایی سر بسیار نازک است. زیرا چندین لایه پوست سوختگی پیدا کرده است. آیا کاندید پیوند مو میباشد؟
جواب پزشک پیوند موی طبیعی: کاشتن گرافتها بر روی بافت سوختگی معمولا نتایج مثبتی دارد. اما معمولاً ترکیبی از برداشتن قسمتی از بافت سوخته و سپس انجام کاشت موی طبیعی انجام میگردد. سنّی هم که معمولاً پیوند موی انجام میشود بستگی به آن دارد که چه موقع بتواند چندین ساعت بر روی صندلی جهت پیوند مو بنشیند ، چون این کار بابیحسی موضعی انجام میشود نه بیهوشی عمومی. معمولاً این عمل را میتوان در اوایل دهه دوم زندگی (دوران teenager) شروع نمود.
سوال بیمار پیوند مو: من کاندید پیوند موی طبیعی هستم. میخواستم بدانم موهای پیوندی چقدر طبیعی بنظر میرسند؟ آیا موهایم به اندازهای که بخواهم رشد میکند؟ آیا میتوانم به کلینیک برای ویزیت مجدد یا تغییر دوباره مراجعه نمایم؟اگر موهای خودم را بتراشم آیا بقیه میفهمند که عمل پیوند مو انجام دادهام؟
جواب پزشک: اینها سئوالات بسیار خوبی است. پیوند مو با روش فولیکولاریونیت گرافت بسیار طبیعی به نطر میرسد زیرا موهای پوست سر آنگونه که بصورت طبیعی رشد پیدا میکند، رشد مییابند. فولیکولهای موی پیوندی به شکل یک نوار از پشت سر برداشته میشود وتقسیم به قطعات فولیکولی به نام فلولیکولاریونیت میگردد که هر کدام دارای 1 تا 3 تار مو میباشد و هر گرافتی داخل شکافهای ریزی در قسمت جلو یابالای سر کاشته میشود.
فولیکولهای موی پیوندی به رشد خود در مکانهای جدید ادامه میدهند. رشد مو در این مناطق جدید جلوی سر به همان اندازهای است که در جای اصلی خود در پشت سر داشتهاند. موهاحدود نیم اینچ در ماه رشد میکند.
لذا دو سال ممکن است زمان لازم باشدتا موها خیلی بلند شوند. حدود یک هفته پس از عمل، شما به کلینیک جهت معاینه بر میگردید که مطمئن شوید فولیکولهای موی پیوند شده به خوبی رشد میکند وعارضهای وجود نداشته باشد و چند روز بعد هم بخیهها کشیده میشوند. پس ازآن به طور معمول احتیاج به چک آپ خاصی نیست و با عمل یک جراح توانا نیز احتیاجی به تنظیم مجدّد وجود ندارد.
در این عمل حتی اگر بقیه موهایتان ریزش داشته باشند موها تا پایان عمر بسیار طبیعی به نظر میرسند.بر حسب درجه ریزش موهایتان وتراکم موهای پشت سر ممکن است فقط یک جلسه کافی باشد یا اینکه وسعت منطقه به گونهای زیاد باشد که جلسات متعدد لازم باشد.
در روش جراحی که ما انجام میدهیم حتی روی خود خط برداشت مو رویش مینماید. اگر موهایتان را کامل بتراشید فقط یک خط بسیار ظریفی پشت سر است که همانند چینهای پوست میباشد. حتی اگر چند بار تحت عمل پیوندمو قرار بگیرید همان یک خط قبلی است، زیرا خط قبلی با خط جدید یکی میشود.
درباره این سایت